FOTO 20171001 183657

Fotograaf Eling Homminga is in het dagelijks leven docent wiskunde en fotografie op het Stellingwerf College te Oosterwolde (Zuid-oost Friesland, dichtbij de grens met Drenthe). Ik woon ook in Oosterwolde. 

Geboren ('69) en getogen in Noord-west Friesland, gestudeerd in Enschede en nu al weer heel wat jaren actief op het Stellingwerf College.

Fotograferen heb ik altijd heel leuk gevonden. Combineerde dat met mijn andere hobby (volleybal), maar deed het voornamelijk voor mezelf (natuur, landschap) en voor school (leerlingenactiviteiten). Op school ben ik altijd heel actief geweest om alles vast te leggen (als mentor van mijn (brug)klas bijvoorbeeld) en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik voor school nu veel PR-zaken (oa schoolgids, folders, reclame, etc) mag fotograferen en dat ik zelfs het vak fotografie mocht gaan geven aan leerlingen van kader3 en kader4 van de studierichting "Grafimedia". Ook geef ik fotografie aan vwo+ en aan leerlingen die voor de werkweek iets meer willen weten van fotografie.

In april 2018 ben ik pas begonnen met modelfotografie op lokatie. En dat had ik veel eerder moeten doen.... Ik beleef er heel veel plezier aan om samen met het model een shoot voor te bereiden en dan vervolgens mooie beelden te maken. De waardering van de modellen en van collega-fotografen over de hele wereld (dank aan Instagram) inspireren mij nog steeds om op pad te gaan en mooi werk te maken.