Als jij als model door mij gefotografeerd wilt worden, dan is het mogelijk dat het thema of moodboard van de shoot nog niet bekend is. In die gevallen geef ik jou de opdracht om (liefst via instagram, maar via pinterest of via google is het ook mogelijk) op zoek te gaan naar ongeveer 10 foto's die je heel mooi vindt. Foto's zoals jij zelf ook graag op de foto gezet wil worden. En daarbij moet je geen rekening houden met de tijd van het jaar of de lokatie of de kleding die je wel/niet hebt. Kies gewoon 10 foto's die je prachtig vindt om na te bootsen met jou als model.

Deze foto's deel je dan in de instagramchat en daar reageer ik dan weer op door op de foto's te dubbelklikken als ik ze geschikt acht voor onze shoot. En vaak reageer ik er ook op door zelf een aantal foto's er aan toe te voegen die daar op lijken. Deze kun jij dan weer liken (dubbelklikken) of niet. Op deze manier krijgen we een verzameling foto's die goed aangeven wat wij beide leuk vinden. En dan kun je op basis daarvan één of meerdere moodboards gaan maken of je overlegt met elkaar in woorden om duidelijk te krijgen wat beide partijen willen. 

En als het moodboard of de moodboards klaar zijn (het is duidelijk wat voor soort foto's je gaat maken), dan zijn veel zaken ineens duidelijk, want de lokatie, de make-up, de houding/de poses, de sfeer, de attributen (zonnebril en zo) zijn dan in het moodboard duidelijk naar voren gekomen. En dan is het zaak om een (voorlopige) datum te plannen en dan maar hopen dat het weer die dag ook een beetje meewerkt.